Imker Matt Hilton mocht de eerste bal gooien
NOS SportAangepast

Honkbalwedstrijd uren uitgesteld door bijenzwerm, imker steelt de show

Fans en spelers moesten dinsdagavond bijna twee uur wachten voordat de honkbalwedstrijd tussen Arizona Diamondbacks en Los Angeles Dodgers zou beginnen, maar toen het eenmaal zover was, waren alle ogen gericht op een bijzondere aanwezige, imker Matt Hilton.

Vlak voor de wedstrijd in de Major League Baseball (MLB) was er boven de thuisplaat een grote bijenzwerm ontstaan. Binnen een mum van tijd hadden duizenden bijen zich verzameld boven de plek waar de slagmensen, catchers en scheidsrechters moesten plaatsnemen.

Bekijk in de video hieronder hoe Hilton het bijennest verwijderde en even later de eerste bal mocht werpen:

Bijennest stelt wedstrijd tussen Diamondbacks en Dodgers uren uit

Hilton was zelf aanwezig bij de honkbalwedstrijd van zijn zoontje toen hij een telefoontje kreeg. "Van de minor league naar de big league", zei Hilton na afloop van de wedstrijd. "Best wel gaaf."

Ongeveer een uur na de geplande start van de wedstrijd werd Hilton onder luid gejuich met een golfkarretje het veld op gereden. Toen hij zijn imkerkleding aantrok en naar het publiek zwaaide, gingen de toeschouwers nog harder tekeer.

Met speciale apparatuur verwijderde hij de zwerm en na een vuistje in de lucht kreeg hij een ovationeel applaus voor zijn geleverde diensten.

Imker Matt Hilton wordt het veld op gereden

Het is niet de eerste keer dat een sportwedstrijd in de Verenigde Staten wordt geteisterd door een bijenzwerm. Vorige maand moesten tennissers Carlos Alcaraz en Alexander Zverev op de vlucht toen tijdens hun wedstrijd in Indian Wells bijen de baan op kwamen. Dat duel werd zo'n twee uur stilgelegd om de bijen te verwijderen.

Toen dat vannacht ook was gebeurd bij het duel tussen de Diamondbacks en de Dodgers en er nog een half uur werd gewacht om zeker te zijn dat er kon worden gespeeld, mocht Hilton nog een keer in actie komen. Als bedankje voor zijn optreden mocht hij de eerste bal werpen om het duel op gang te brengen.

Bekijk in het X-bericht hieronder hoe Hilton de eerste bal mocht gooien:

Imker Matt Hilton in actie

"Ik dacht dat ik mijn ding ging doen en weer rustig naar buiten kon wandelen", aldus de imker. "Maar het was erg leuk met al die mensen die voor mij juichten."

Het moment dat hij de eerste bal mocht gooien, vond hij spannender: "Het was zenuwslopend", zei hij daarover. "Er stond flink wat druk op om de wedstrijd op gang te brengen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl