Kai Havertz scoorde, maar zijn doelpunt was niet genoeg voor Chelsea

Koploper Chelsea verspeelt punten, City wint Manchester Derby met United

Koploper Chelsea heeft in de Premier League punten verspeeld. Zonder Hakim Ziyech, woensdag in de Champions League nog matchwinner tegen Malmö, speelde Chelsea thuis met 1-1 gelijk tegen Burnley.

Eerder op de dag won City de Manchester Derby met overmacht van United. Op Old Trafford had United enkel en alleen aan keeper David De Gea te danken dat het slechts 0-2 werd. Nummer twee City geeft op de ranglijst nog maar drie punten toe op Chelsea.

Legio kansen, slechts één goal

Het gelijkspel tussen Chelsea en Burnley deed totaal geen recht aan de krachtsverhoudingen. Zowel Ross Barkley als Callum Hudson-Odoi kreeg genoeg kansen om een hattrick te kunnen maken. Daarnaast vlogen een flink aantal kopballen van andere Chelsea-spelers net naast en een van Jorginho op de paal.

Kai Havertz was als enige wel succesvol voor Chelsea. Hij zette zijn ploeg kort na rust op voorsprong door een voorzet van Reece James binnen te koppen. In de slotfase betaalde Chelsea de rekening voor al die missers. Matej Vydra schoot van dichtbij raak na een fraaie aanval.

In het stadion van de grote rivaal domineerde City van de eerste tot de laatste seconde. Het duurde niet lang voordat de thuisploeg bezweek. Eric Bailly werkte een voorzet van Cancelo in eigen doel. De bezoekers creëerden vele kansen, maar De Gea had steeds een antwoord.

Groot was dan ook zijn frustratie toen de verdediging hem in de steek liet bij een pass van Cancelo. Niemand greep in en Bernardo Silva schoot ongehinderd raak. Na de rust was het hoogtepunt voor fans van United de invalbeurt van Donny van de Beek, die luid werd toegejuicht en -gezongen.

Teleurstelling bij Cristiano Ronaldo (Manchester United)

Het is de tweede topper op rij die United op eigen veld verliest. Twee weken geleden was Liverpool veel te sterk voor United (0-5), dat zich vervolgens herstelde met een 3-0-zege in de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur.