Borussia Dortmund viert de openingstreffer tegen Bayern
NOS Voetbal

Verjongd Bayern legt het af tegen Dortmund in strijd om Duitse Supercup

Borussia Dortmund heeft beslag gelegd op de Duitse Supercup. In eigen stadion werd in een levendig duel afgerekend met Bayern München (2-0).

Omdat Bayern zowel landskampioen als bekerwinnaar was, mocht Dortmund als nummer twee in de Bundesliga als gastheer fungeren. De Rekordmeister speelde zijn eerste officiële duel sinds het pensioen van Arjen Robben, die mede dankzij de voorjaarsdip van Dortmund kon afzwaaien met de titel.

Ondanks vele kansen over en weer was het halverwege nog doelpuntloos in Dortmund, maar kort na rust brak Jadon Sancho het duel open door Paco Alcácer in stelling te brengen. Na een machtige sprint bepaalde Sancho zelf de eindstand.

Frustraties

Bayern, waar trainer Niko Kovac de selectie flink aan het verjongen is, kreeg nog zat mogelijkheden om terug te komen in het duel. Frustraties van alle gemiste kansen vertaalden zich nog in natrappen van Joshua Kimmich, die goed wegkwam toen hij na het bekijken van de videobeelden geel kreeg.

Zo deelt Dortmund in aanloop naar het nieuwe seizoen een mentale tik uit aan Bayern, waar de roep om aanvallende versterking in de vorm van Leroy Sané (Manchester City) na dit resultaat niet minder zal worden. Eerst is er nog een bekerronde, voordat de Bundesliga over twee weken begint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl